به گزارش وکنا، به نقل از هوشیو، «رباتهای تطبیقی» را میتوان یکی از پیشرفتهترین فناوریهای رباتیک حال حاضر بهحساب آورد. این رباتها قادرند ارتباطی یکپارچه میان سختافزار و نرمافزار خود ایجاد کنند و از این طریق، با محیط اطراف ارتباط برقرار کنند. چنین قابلیتی میتواند به بهینهسازی تولید صنایع و گسترش بازار آنها کمک شایانی کند.
ازآنجاییکه رباتهای تطبیقی در صنایع گوناگونی مانند خودروسازی، پزشکی و مراقبتهای بهداشتی، تولید سختافزار، هوافضا، سرگرمی، حملونقل و… کاربرد دارد، پیشبینی میشود که تقاضا برای این رباتها طی سالیان آینده با رشد چشمگیری همراه باشد. این روند روبهرشد با گسترش اتوماسیون صنعتی در واحدهای تولیدی، شتاب بیشتری میگیرد و آن را به یکی از نیازهای اساسی بخش صنعت تبدیل میکند.
بهکاربردن نام «تطبیقی» برای این دسته از رباتها، کاملاً هوشمندانه است؛ چرا که آنها میتوانند بهوسیله حسگرهای پیشرفته ناوبری و همچنین فناوریهایی مانند یادگیری عمیق و تشخیص گفتار، خود را با محیط کاری خود وفق دهند و بر اساس وظایفی که به آنها سپرده میشود، عملکرد متفاوتی را از خود به نمایش بگذارند.
تحقق انقلاب صنعتی چهارم به وسیله رباتها
با پیشرفت روزافزون فناوری هوش مصنوعی، رباتها نیز از یک ماشین تکمنظوره به دستگاههایی با کاربردهای متعدد تبدیل میشوند. بهینهسازی لجستیک، مدیریت تسهیلات، خدمات مشتریان و تعامل با آنها، مونتاژ و بستهبندی قطعات، مدیریت موجودی کالا و بسیاری از موارد دیگر، از جمله کاربردهایی است که میتوان از رباتهای تطبیقی انتظار داشت.
پیشبینی میشود که در آینده نزدیک، آمریکای شمالی پیشروی توسعه رباتهای تطبیقی باشد و بیش از ۱۱ درصد سهم افزایش بازار این فناوری را به خود اختصاص دهد. این منطقه تا به امروز، بسیاری از مشاغل صنعتی را به دست رباتها سپرده و باتوجهبه افزایش نیاز روزافزون، برنامه دارد که توجه ویژهای به فرایند تولید رباتهای تطبیقی داشته باشد.
اما در کنار پیشرفتهای اشارهشده، مانعی وجود دارد که از نظر کارشناسان میتواند سرعت تحقق انقلاب صنعتی چهارم (Industry 4.0) را تا اندازهای کاهش دهد. در حال حاضر، هزینه تولید رباتها، بالاخص رباتهای تطبیقی بسیار بالا است و همین امر میتواند موجب افزایش هزینه تولید واحدهای صنعتی شود؛ چرا که بسیاری از کسبوکارهای کوچک و متوسط، قادر نیستند که از عهده چنین هزینه بالایی بر بیایند.
فراهمآوردن امکان استفاده از فناوریهای نسل چهارم برای تمامی کسبوکارها با هزینه مناسب، مسیری است که به تحولی بزرگ در تولید و افزایش کارایی واحدهای صنعتی ختم میشود. بر طبق پیشبینیهای انجام شده، سهم بازار رباتهای تطبیقی تا سال ۲۰۲۷ بهصورت چشمگیری افزایش پیدا میکند و تقریباً در تمامی صنایع اشارهشده، میتوان رد پای این دستیاران هوشمند را پیدا کرد.
نظر شما دراینرابطه چیست؟ آیا رباتهای تطبیقی میتوانند به جزء جداییناپذیری از صنعت تبدیل شوند؟