به گزارش وکنا، به نقل از خبرگزاری علم و فناوری،رئیس دانشگاه تهران از آمادگی برای اجرای رشتههای مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاههای برتر هند باهدف گسترش تعاملات فرهنگی، علمی و دانشگاهی برای افزایش اقتدار و عزت مسلمین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران؛ سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با حجتالاسلام سید کلب جواد نقوی، رئیس شورای علمای هند و امامجمعه لکهنو هندوستان، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجازه دو مدرکی را به دانشگاه تهران میدهد؛ بنابراین آمادگی داریم با دانشگاههای برتر هند، رشتههای موردنیاز و علاقه طرفین را بهصورت مشترک اجرا کنیم؛ بهطوریکه دانشجویان ایرانی و هندوستانی شاغل به تحصیل در این رشتهها، بخشی از دوران تحصیل را در ایران و بخش دیگر را در هندوستان بگذرانند.
او افزود: اجرای رشتههای مشترک را با انعقاد تفاهمنامه فیمابین دو دانشگاه امکانپذیر است و هدف دانشگاه تهران از اجرای دورههای مشترک با دانشگاههای خارج از کشور، کسب سود و درآمدزایی نیست؛ بلکه به دنبال اثرگذاری فرهنگی و گسترش تعاملات فرهنگی و دانشگاهی هستیم.
مقیمی با اشاره به علاقهمندی شیعیان هندوستان به امامین انقلاب اسلامی ایران، بیان داشت: اینکه میتوان اثری از انقلاب اسلامی را در منازل شیعیان عزیز هندوستان مشاهده کرد، حس علاقه ویژهای در ما نسبت به برادران و خواهرانمان در هند ایجاد میکند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرزها را کنار گذاشتیم و بجای تعصبات در محدوده مرز جغرافیایی، آنچه برای ما اهمیت دارد اشتراکات عقیدتی و دینی است. برایناساس دانشگاه تهران آمادگی دارد تا با شراکت نهادهای علمی هندوستان که به جامعه شیعیان وابسته هستند، واحد دانشگاهی در مناطق شیعهنشین هندوستان ایجاد نماید.
او با اشاره به میزبانی دومین همایش بینالمللی همزیستی مسالمتآمیز توسط دانشگاه تهران که با عنوان «همگرایی جهان اسلام و افق تمدنی آینده با محوریت مقاصد شریعت» و با حضور شخصیتهای علمی و فرهنگی مسلمان از ۱۵ کشور برگزار شد، گفت: یکی از خروجیهای این همایش بینالمللی، تشکیل هیئت مؤسس شبکه همگرای نخبگانی امت واحده اسلامی بود که هدف از تشکیل شبکه همگرای نخبگانی امت واحده اسلامی این است که تلاش کنیم اختلافات را به حداقل برسانیم؛ چون آنچه مهم است بحث تحقق ارزشهای اسلامی و حرکت زیر چتر قرآن کریم و سیره نظری و عملی رسول گرامی اسلام (ص) و ائمه معصومین علیهمالسلام است.
حجتالاسلام سید کلب جواد نقوی رئیس شورای علمای هند همچنین با اشاره به سابقه تبادل فرهنگی و دانشگاهی بین دو کشور ایران و هند، بر تقویت ارتباطات بین اندیشمندان و دانشمندان دو کشور تأکید کرد. او با اشاره به تلاشها برای توانمندسازی جوانان مسلمان هندی، ایجاد مراکز رشد و نوآوری برای جوانان را زمینهای مهم برای توانمندسازی آنان دانست.
گفتنی است؛ کریم نجفی برزگر دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام، دکتر مهدی خواجه پیری مدیرعامل مرکز میکروفیلم نور در کشور هند که در زمینه احیای نسخ خطی شیعه در هند فعالیت میکند، سید محمد مرندی معاون بینالملل دانشگاه تهران، مهدی شهبازی مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابطعمومی دانشگاه تهران، عبدالرضا سیف رئیس دانشکده ادبیات و علومانسانی، یحیی بوذرینژاد رئیس پردیس البرز، معصومه ملک مدیرکل امور اعضای هیئتعلمی و دانشجویان بینالملل دانشگاه و عبدالمجید اسکندری مدیرکل روابط بینالملل دانشگاه تهران در این نشست حضور داشتند.