- یکشنبه / ۸ مهر ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۷
- دستهبندی: نانو فناوری
- کد خبر: 1403070805827
- منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
- چاپ
محققان با استفاده از هوش مصنوعی، زیستحسگری ساختند که از روی اشک میتواند بیماری کرونا را تشخیص دهد.
به گزارش ایسنا، تیمی از محققان کرهای پلتفرم زیستی جدیدی ایجاد کردهاند که میتواند بیماری کرونا را از طریق اشکهای انسان تشخیص دهد و یادگیری عمیق را با پراکندگی رامان بهبود یافته سطحی (SERS) ترکیب کند.
SERS روشی است که باعث افزایش مقادیر کم مواد، از جمله مولکولهای شیمیایی و بیولوژیکی، از طریق رزونانس پلاسمون سطحی بر روی سطوح فلزی مانند نقره و طلا میشود. این فرآیند سیگنالهای مولکولی را بیش از ۱۰۰ میلیون بار تقویت میکند و آن را برای تشخیص دقیق و توصیف مواد متنوع بسیار مهم میکند.
نتایج این پروژه که به همت پروفسور هان جی سانگ انجام شده، در نشریه ACS منتشر شده است. در این مقاله محققان، از نانوذرات طلای ۳ بعدی (AuNPs) برای انجام آزمایشهای سریع و غیر تهاجمی استفاده کردند.
یک روش متداول برای تولید ساختارهای نانوذرات طلا شامل یک فرآیند دو مرحلهای است: اول، سنتز نانوذرات طلا با استفاده از پلی وینیل پیررولیدون و بعد مونتاژ آنها در یک فیلم از طریق روشی موسوم به لانگمر بلاجت. در حالی که، این رویکرد نیاز به زمان، نیروی انسانی و تجهیزات تخصصی برای سنتز و فرآیندهای خودآرایی دارد. هان جی سانگ، استاد چشم پزشکی در بیمارستان کانگبوک سامسونگ، مون سانگ ووونگ و چوی سام-جین ، اساتید چشم پزشکی در کالج پزشکی دانشگاه کیونگ هی و دکتر یونگ هو سانگ، متخصص حوزه همگرایی نانو بیو در انستیتوی علوم مواد کره، روشی سریع و کارآمدتر را توسعه دادند. آنها یک فرآیند ساخت تک مرحلهای را برای ایجاد ساختارهای نانوذرات طلا در حجم بالا و به صورت سهبعدی ارائه دادند که نیاز به مراحل اضافی ندارد.
آنها در مطالعه خود از دی سولفید مولیبدن به عنوان کاتالیزور استفاده کردند که نانوذرات طلا را قادر میکند تا به طور خودجوش در ساختارهای سهبعدی شکل بگیرند. این فرآیند به این شکل اتفاق میافتد که الکترونهای تولید شده بر روی سطح نیمههادی، یونهای طلا را احیاء کرده و سطح فرمی بین دی سولفید مولیبدن و محلول طلا را متعادل میکند. هنگامی که پلی وینیل پیررولیدون اضافه میشود، به تشکیل یک لایه گسترده و دو بعدی از دی سولفید مولیبدن کمک میکند که به نوبه خود ایجاد ساختارهای نانوذرات طلای متراکم و لایهبندی شده را تسهیل میکند. این فرآیند شباهت زیادی به آبکاری بدون برق یا الکترولس دارد.
به نقل از ستاد نانو، کل فرایند توسط یک مدل یادگیری عمیق هدایت میشود. این روش با تجزیه و تحلیل تغییرات شیمیایی در نمونههای اشک چشم میتواند آلودگی به ویروس کرونا را در مدت زمان کمتر از دو دقیقه و با حساسیت ۹۸٫۵ درصد شناسایی کند.
انتهای پیام
- خرید برنج ایرانی قیمت برنج ایرانی خرید بلیط هواپیما بوکینگ مبلمان اداری آهنگ سویل جمینجا خرید سی پی آپ موزیک موزیکفا بلیط فلایتودی بلیط هواپیما سرور مجازی ایران طراحی سایت فروشگاه تشک و تخت لیفت صورت با نخ ژل میکروسیلیس تعمیر ژنراتور قیمت میلگرد امروز سنگ قبر خرید هاست خرید سرور مجازی بلیط اتوبوس HP خرید سرور تاریخ ما دانلود ریمیکس جدید دانلود آهنگ معروف خرید نهال erp نرمافزار مانتو چاپ لیبل ICDL مدرک خرید سی پی کالاف تعمیرکار جک پارکینگی دانلود فیلم بهترین اینترنت گیمینگ مزایده خودرو
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.