- پنجشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۶
- دستهبندی: پژوهش
- کد خبر: 1403081007377
- خبرنگار : 30163
- چاپ
یک پژوهش جدید نشان داده که پس از یک حمله قلبی، نیاز به خواب در بدن افزایش مییابد و این خواب بیشتر به بهبود و کاهش التهاب قلب کمک میکند. این یافتهها که برای نخستین بار ارتباط بین قلب و مغز از طریق سیستم ایمنی را برای بهبود عملکرد قلب نشان میدهد، مسیرهای جدیدی را برای درمان بیماران قلبی معرفی کرده اند.
به گزارش ایسنا، درک ارتباط بین خواب و سلامت قلب به ویژه برای افرادی که دچار حمله قلبی میشوند، موضوعی است که اهمیت زیادی دارد. حمله قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان به شمار میرود و پژوهشهای بسیاری بر اهمیت عوامل محیطی و فیزیولوژیکی در بهبود این بیماران تأکید دارند. تحقیقات نشان داده اند که تغییرات در عادات روزمره، از جمله خواب، میتواند بر روند بهبودی بیماران قلبی تأثیر بگذارد. بنابراین، بررسی دقیقتر ارتباط خواب و بهبود قلب پس از سکته قلبی، میتواند راهکارهای درمانی مؤثری ارائه دهد.
ضرورت انجام چنین تحقیقاتی از آن جا ناشی میشود که در بسیاری از بیماران بستری در مراکز درمانی، به ویژه بخش مراقبتهای ویژه قلبی، خواب به دلیل مراقبتهای پزشکی یا شرایط محیطی به شدت مختل میشود. همچنین، خواب کافی و آرامش بخش برای فرآیندهای مختلف بازسازی در بدن ضروری است و به طور خاص به کاهش استرس و التهاب در بدن کمک میکند. با توجه به این اهمیت، محققان بین المللی در یک پژوهش جالب و جدید، تلاش کرده اند تا نقش خواب را در بهبود عملکرد قلب پس از حمله قلبی بررسی کنند.
پژوهشگران دانشکده پزشکی آیکان در مونت ساینای آمریکا با هدایت دکتر کامرون مکآلپین و تیم تحقیقاتی خود، پژوهشی را انجام داده اند تا ارتباط خواب و سلامت قلب پس از سکته قلبی را روشن کنند.
آنها با استفاده از آزمایش های مختلف و تکنولوژیهای پیشرفته به این نتیجه رسیدند که بدن به کمک سیستم ایمنی، مغز را تحریک میکند تا پس از سکته قلبی نیاز به خواب را افزایش دهد. این پژوهش در تلاش است تا اهمیت خواب در روند بهبودی بیماران قلبی را برجسته کند.
مطالعه فوق با استفاده از مدلهای آزمایشگاهی روی موشها انجام شد. محققان در نیمی از موشها سکته قلبی القا کردند و به کمک تصویربرداری با وضوح بالا و تحلیل سلولها، فعالیت مغزی و الگوهای خواب آنها را زیر نظر گرفتند. همچنین با نصب دستگاههای الکتروانسفالوگرافی بیسیم، تغییرات خواب موشها را ثبت کردند.
آنها دریافتند که پس از سکته قلبی، مدت خواب عمیق (که به خواب موج آهسته معروف است) در موشها سه برابر شد و این حالت برای یک هفته ادامه یافت.
در نتایج این تحقیق، پژوهشگران مشاهده کردند که در موشهای دچار سکته قلبی، سلولهای ایمنی به نام مونوسیتها به مغز فراخوانده شدند و با کمک پروتئینی خاص، نورونهای بخشی از مغز را فعال کردند که به افزایش خواب منجر شد. این امر باعث شد تا قلب کمتر دچار التهاب و فشار شود و روند بهبود آن سرعت گیرد.
همچنین در یک آزمایش دیگر، تیم تحقیقاتی، خواب برخی از موشهای دچار سکته قلبی را مختل کردند و متوجه شدند که این اختلال خواب باعث افزایش استرس و التهاب قلبی شده و روند بهبود را به تأخیر انداخت.
در ادامه، نتایج آزمایش های انسانی نیز تأیید کرد که افرادی که پس از سکته قلبی خواب باکیفیتی داشتند، بهبود بیشتری در عملکرد قلب خود داشتند و احتمال بروز مجدد مشکلات قلبی در آنها کمتر بود. در مقابل، کسانی که خواب ضعیفی داشتند، با افزایش خطر بازگشت بیماری مواجه شدند و روند بهبودی آنها نیز کندتر بود.
این یافتهها نشان میدهند که خواب کافی پس از سکته قلبی میتواند به کاهش التهاب و بهبود عملکرد قلب کمک کند. این امر نه تنها بر اهمیت توجه به خواب در بیمارانی که سکته قلبی داشتهاند تأکید دارد، بلکه به پزشکان اشاره می کند که به خواب بیماران در دوران نقاهت پس از سکته قلبی توجه ویژهای داشته باشند.
شایان ذکر است این پژوهش در نشریه معتبر Nature منتشر شده و مورد حمایت مؤسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا قرار گرفته است.
انتهای پیام
- خرید برنج ایرانی قیمت برنج ایرانی بوکینگ جمینجا خرید سی پی بلیط فلایتودی بلیط هواپیما سرور مجازی ایران طراحی سایت لیفت صورت با نخ تعمیر ژنراتور قیمت میلگرد امروز سنگ قبر خرید هاست خرید سرور مجازی بلیط اتوبوس HP خرید سرور خرید نهال erp نرمافزار مانتو چاپ لیبل ICDL مدرک خرید سی پی کالاف تعمیرکار جک پارکینگی دانلود فیلم بهترین اینترنت گیمینگ مزایده خودرو دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما بهترین جراح بینی حرف آخر
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.