- چهارشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۰
- دستهبندی: یزد
- کد خبر: 1403081612044
- خبرنگار : 50214
- چاپ
ایسنا/یزد نتایج یک بررسی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن تاکید بر تاثیرگذاری موانع روانی – اجتماعی بر نتایج پس از پیوند کبد، لزوم ارزیابی بیماران قبل از پیوند توسط روانپزشک را یادآور شده و توصیه کرده است؛ این بیماران علاوه بر حمایت مالی، از نظر روحی و روانی مورد حمایت قرار گیرند.
«حلیمه سادات» دانشجوی کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی یزد طی پژوهشی، موانع روانی و اجتماعی در بیماران بزرگسال کاندید پیوند کبد در بیمارستان شهید صدوقی یزد را طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بررسی کرده است.
پیوند کبد آخرین درمان نجات بخش بیماریهای ناشی از کبد مانند نارسایی انتهایی کبد، نارسایی حاد کبدی، سیروز جبران نشده، نارسایی برق آسایی کبدی و بدخیمی اولیه کبدی است ولی موانع روانی – اجتماعی مانند مشکلات مالی، عدم حمایت و مراقبت، سوء مصرف مواد و مسائل مربوط به عدم انطباق پزشکی بر نتایج پس از پیوند تأثیرگذار است، بنابراین ارزیابی قبل از پیوند توسط روانپزشک گزینهای مناسب است.
در همین راستا نیز این بررسی با استاد راهنمایی دکتر «سید حمید میرحسینی» و دکتر «اشرف روحبخش» و استاد مشاوری دکتر «سارا جام بر سنگ» در اردیبهشت ۱۴۰۳انجام گرفت.
در این مطالعه، ۳۸ بیمار نارسایی کبد پیشرفته که توسط فوقتخصص گوارش داوطلب شده بودند، به لحاظ وضعیت روانی- اجتماعی از سوی روانپزشک مورد بررسی قرار گرفتند.
پس از گردآوری متغیرهای روانی – اجتماعی استخراج شده توسط روانپزشک مانند افسردگی شدید، افکار خودکشی و سوابق مکرر خودکشی قبلی، روانپریشی، مسافت جغرافیایی، موانع اقتصادی، نبود حمایت خانوادگی، وابستگی به مواد، پیروی نکردن از درمان، میزان آگاهی از عمل پیوند و مراقبتهای بعد از عمل، متغییرهای مذکور مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
براساس نتایج این بررسی، ۳.۳۳ درصد زنان به دلایل موانع روانی اجتماعی نظیر اختلال افسردگی شدید، افکار خودکشی، مشکلات مالی، عدم پیروی از دستورات پزشک و عدم آگاهی و ۴.۳ درصد مردان به دلیل موانع اقتصادی برای پیوند کبد تایید نشدند.
همچنین ۲۰ بیمار شامل ۱۵ مرد و ۵ زن به دلایل مشکلات مالی در تامین هزینه داروها و عدم آگاهی به روند درمان، به شرط اصلاح موانع تأیید شدند.
یافتههای مهم این مطالعه نشان داد بین برخی از متغیرهای روانی – اجتماعی و دموگرافیکی مانند متغیر افسردگی، موانع اقتصادی، آگاهی از پیوند، عدم انطباق و جنسیت با نتایج مشاوره روانپزشک طبق عدم تأیید، تأیید به شرط اصلاح موانع و تأیید رابطه معناداری وجود داشته است.
البته براساس نتایج این مطالعه، پیشنهاد شده است که ارتباطی جهت هماهنگی بین تیم پیوند با مؤسسات خیریه و ارگانهای حمایتی برای کمک رسانی به بیماران نیازمند حمایت مالی جهت اسکان موقت، هزینه داروها و آزمایشات، ویزیت مشاوره روانپزشکی صورت گیرد.
همچنین توصیه شده که شرایط بیمه تکمیلی برای بیماران فراهم شود و اختلالات روانپزشکی داوطلبان پیوند انجام گیرد و علاوه بر این لازم است که منابع نوشتاری، تصویری یا صوتی راهنما جهت افزایش آگاهی بیماران تهیه شود و روندهای مشاوره روانپزشکی در طول فرایند پیوند انجام گیرد.
نتابج این بررسی همچنین پیشنهاد کرده است که روانشناس و نیز افراد آگاه و با تحصیلات مناسبی که خودشان تحت پیوند قرار گرفتهاند، جهت افزایش حمایتهای روحی روانی بیماران در طول دوره قبل، حین و پس از پیوند در تیم پیوند به کار گرفته شوند.
انتهای پیام
- خرید برنج ایرانی قیمت برنج ایرانی جمینجا خرید سی پی بلیط فلایتودی بلیط هواپیما سرور مجازی ایران طراحی سایت لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس HP خرید سرور خرید نهال erp نرمافزار مانتو چاپ لیبل ICDL مدرک خرید سی پی کالاف تعمیرکار جک پارکینگی دانلود فیلم مزایده خودرو دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما بهترین جراح بینی حرف آخر آژانس مسافرتی سفریار خرید سرور مجازی
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.