- شنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۷:۳۲
- دستهبندی: نانو فناوری
- کد خبر: 1403062414481
- منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
- چاپ
محققان با قراردادن نقره در کنار آنتیبیوتیک و پیچیدن آن درون یک پلیمر، دارویی ساختند که میتواند بر باکتریهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک اثربخش باشد.
به گزارش ایسنا، باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک یکی از چالشهای مهم انسان بوده که در حوزههای مختلف از مواد غذایی گرفته تا پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی، دیده میشود. برخی از باکتریها میتوانند بیوفیلم تشکیل دهند، تودهای ضخیم شامل میلیونها سلول مجزا که توسط مواد محافظ احاطه شدهاند. تشکیل چنین بیوفیلمهایی یک راهبرد حیاتی برای مقاومت در برابر آنتیبیوتیک است.
این بیوفیلمها از کلنیهای متراکم از باکتریها در برابر سلولهای ایمنی محافظت میکنند و اثربخشی آنتیبیوتیکها را کاهش میدهند. دکتر چیساتو تاکاهاشی، از موسسه ملی علوم و فناوری صنعتی پیشرفته (AIST) میگوید: « هنگامی که یک بیوفیلم تشکیل میشود، ساختار آن به عنوان یک مانع عمل میکند و نفوذ داروها و کشتن باکتریها را بسیار دشوار میکند. انعطافپذیری فوقالعاده بیوفیلمها، محققان را به دنبال راهحلهای نوآورانه فراتر از آنتیبیوتیکهای سنتی برده است.
تیمی از دانشمندان مؤسسه علم و فناوری اوکیناوا (OIST) و AIST در مقاله اخیر خود در مجله Nanoscale، رویکرد جدیدی را برای مبارزه با باکتریهای مقاوم به درمان ایجاد کردهاند. برای غلبه بر کاستیهای آنتیبیوتیکهای معمولی، محققان نانوذرهای منحصربهفرد تولید کردند که مکانیسمهای متعددی را برای از بین بردن باکتریها ترکیب میکند.
دکتر تاکاهاشی میگوید: «ما ذرات نقره را درون یک پوسته پلیمری محصور کردیم و آن را با آزیترومایسین، تزریق کردیم. این راهبرد کپسولهسازی ابتکاری باعث میشود که نانوذرات در فعالیت ضد میکروبی آنتیبیوتیکها پایدار و بسیار مؤثر باشند.»
پس از نشان دادن پایداری این نانوذرات در مطالعه قبلی، نوبت به آزمایش اثربخشی آنها رسید. دکتر مورالی موهان جالیگام، محقق فوق دکتری در واحد میکرو/بیو/نانو سیالات OIST و نویسنده اول این مطالعه میگوید: «ما دو باکتری شناخته شده را انتخاب کردیم که تمایل به ایجاد عفونتهای مشکلساز بیمارستانی دارند: اشریشیا کلی و استافیلوکوک اپیدرمیدیس.»
به نقل از ستاد نانو، این باکتریها به دلیل تشکیل بیوفیلمهای انعطافپذیر بر روی سطوحی مانند ایمپلنتهای جراحی منجر به عفونتهای شدید و مقاوم به درمان در داخل بدن انسان میشود.
پروفسور امی شن میگوید: «نانوذرات ما میتوانند یک حمله دوگانه را انجام دهند، سلولهای باکتریایی را با یونهای آنتیبیوتیک و نقره مورد هدف قرار دهند. پلیمر کپسولهکننده ثبات را تضمین میکند و از جمع شدن نانوذرات جلوگیری میکند و کارایی آنها را افزایش میدهد.»
انتهای پیام
- خرید برنج ایرانی قیمت برنج ایرانی دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلایتودی بلیط هواپیما تور دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت فروشگاه تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ ژل میکروسیلیس تعمیر ژنراتور قیمت میلگرد امروز سنگ قبر خرید هاست خرید سرور مجازی بلیط اتوبوس HP خرید سرور تاریخ ما دانلود ریمیکسهای جدید دانلود آهنگ معروف خرید نهال erp نرمافزار مانتو چاپ لیبل ICDL مدرک خرید سی پی کالاف تعمیرکار جک های پارکینگی
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.