- شنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۴
- دستهبندی: هوش مصنوعی
- کد خبر: 1403041611168
- خبرنگار : 71589
- چاپ
یک هوش مصنوعی ذهنخوان با فراگیری تمرکز روی قسمتهای مشخصی از مغز میتواند افکار انسان را با دقتی بیسابقه بخواند و تصاویری را از آنها ایجاد کند.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران با بازسازی موفقیت آمیز تصاویر حاصل از فعالیت مغز به پیشرفت قابل توجهی در زمینه علوم اعصاب و هوش مصنوعی دست یافتهاند.
آنها با به کارگیری یک سیستم هوش مصنوعی ذهنخوان بهبودیافته میتوانند نزدیکترین بازسازی تصاویر را از افکار، به ویژه در هنگام استفاده از ضبط مستقیم فعالیت مغز تولید کنند.
این شاهکار قابل توجه توسط دانشمندان دانشگاه رادبود(Radboud) در هلند انجام شده است. آنها مطالعه قبلی خود را با آخرین تحقیقات برای ایجاد بازسازیهای دقیق ترکیب کردهاند.
اوموت گوچلو یکی از اعضای تیم تحقیقاتی میگوید: تا آنجا که من میدانم، اینها نزدیکترین و دقیقترین بازسازیها هستند.
این فناوری ذهنخوانی این پتانسیل را دارد که راه را به روی درمانهای جدید برای از دست دادن بینایی هموار کند.
دو مطالعه برای درک عمیقتر
این تیم دو مطالعه متفاوت انجام دادند. در اولین مطالعه، آنها چند داوطلب را درون دستگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی کاربردی(fMRI) قرار دادند. این دستگاه، تغییرات جریان خون در مغز را اندازهگیری میکند که میتوان از آن برای درک فعالیت مغز استفاده کرد.
به داوطلبان تصاویری از چهرهها نشان داده شد و fMRI فعالیت عصبی را در قشر بینایی آنها ثبت کرد که سپس به الگوریتم هوش مصنوعی وارد شد. در نهایت نیز هوش مصنوعی قادر به بازسازی تصاویری بود که بسیار شبیه به تصاویر اصلی بودند.
مطالعه دوم شامل تجزیه و تحلیل مجدد دادههای آزمایشهای قبلی بود که در آن آرایههای الکترودی در مغز میمونهای ماکاک کاشته شد تا فعالیت آن را هنگام مشاهده تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی ثبت کند.
این بار هوش مصنوعی بهبود یافته توانست تصاویر اصلی را با دقتی تقریباً عالی بازسازی کند و تصاویر ایجاد شده از فعالیت مغز میمونها تقریباً مشابه با تصاویر اصلی بود.
این به این دلیل است که دستگاههای کاشته شده اطلاعات دقیقی در مورد فعالیت مغز میمون ارائه میدهند.
سپس پژوهشگران از یک سیستم هوش مصنوعی پیشرفته برای تجزیه و تحلیل دادههای فعالیت مغز از هر دو آزمایش استفاده کردند. این سیستم هوش مصنوعی منحصربهفرد بود، زیرا میتوانست یاد بگیرد که روی کدام قسمتهای مغز تمرکز کند.
با انجام این کار توانست تصاویری ایجاد کند که بسیار شبیه به تصاویر اصلی که داوطلبان و میمونها دیده بودند، بود.
گوچلو میگوید: اساساً هوش مصنوعی هنگام تفسیر سیگنالهای مغزی در حال یادگیری است که باید توجه خود را به کجا معطوف کند.
طیف گستردهای از برنامههای کاربردی
کاربردهای این فناوری حوزههای مختلفی را در بر میگیرد. در زمینه پزشکی به طور بالقوه میتواند بینایی را با تحریک مغز برای ایجاد تجربیات بصری غنیتر برای افراد دارای اختلالات بینایی بازیابی کند.
علاوه بر این، این پتانسیل را دارد که با فراهم کردن راههای جدید برای تعامل و بیان، ارتباطات را برای افراد دارای معلولیت متحول کند.
محققان در این مطالعه نتیجهگیری کردند: ما با توجه به سرعت پیشرفت در زمینه مدلسازی مولد معتقدیم که این چارچوب احتمالاً در آینده نزدیک به بازسازیهای چشمگیرتری از ادراک و احتمالاً حتی تصویرسازی منجر خواهد شد.
انتهای پیام
- خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما ساناپرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلایتودی بلیط هواپیما تور دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.