به گزارش وکنا به نقل از زومیت در پی بالا گرفتن تب هوش مصنوعی در ماههای اخیر، دولت جو بایدن تلاش کرده است در راستای قانونمندکردن این فناوری و توسعهی مسئولانه قدم بردارد. آمریکا افزونبر انتشار منشور حقوق هوش مصنوعی، فریمورک مدیریت ریسک توسعه داده و بودجهی ۱۴۰ میلیون دلاری برای بنیانگذاری هفت آکادمی ملی متمرکز بر هوش مصنوعی در نظر گرفته است.
کاخ سفید با انتشار بیانیهای دیگر، از سایر برنامههایی که برای هوش مصنوعی دارد پردهبرداری کرده است. ایالات متحده قصد دارد برای اولینبار از سال ۲۰۱۹ تاکنون، برنامهی استراتژیک تحقیقوتوسعهی ملی هوش مصنوعی را بهروزرسانی کند. آمریکا همچنین قصد دارد در رابطه با مسائل حیاتی هوش مصنوعی، دیدگاه عموم را مدنظر قرار دهد.
بر اساس گزارش انگجت، وزارت آموزش ایالات متحده نیز گزارشی با محوریت آثار و خطرات هوش مصنوعی بر دانشآموزان منتشر کرده است.
برنامهی استراتژیک تحقیقوتوسعهی ملی هوش مصنوعی که تحت نظر دفتر سیاست علم و فناوری آمریکا (OSTP) فعالیت میکند و وظیفهی هدایت سرمایهگذاری دولت فدرال در تحقیقات هوش مصنوعی را برعهده دارد، از زمان ریاستجمهوری دونالد ترامپ بهروزرسانی نشده است. این طرح استراتژیک در تلاش است نوآوریهای جدید هوش مصنوعی را برای منافع عمومی و جلوگیری از نقض حقوق مردم، قاعدهمند کند.
برنامهی استراتژیک تحقیقوتوسعهی ملی هوش مصنوعی هشت اصل کلی دارد و جدیدترین بهروزرسانی که توسط دولت بایدن در نظر گرفته شده، اصل نهم را اضافه میکند. به گفتهی کاخ سفید، اصل نهم شامل رویکردی اصولی و هماهنگ برای همکاری بینالمللی در تحقیقات هوش مصنوعی است.
دفتر سیاست علم و فناوری آمریکا در بیانیهای میگوید: «دولت فدرال نقشی حیاتی در اطمینان از توسعهی مسئولانهی فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی ایفا میکند. سرمایهگذاریهای فدرال در دهههای اخیر، اکتشافات کلیدی زیادی را در نوآوریهای هوش مصنوعی تسهیل کردهاند.»
دفتر سیاست علم و فناوری بهدنبال دریافت نظر عموم مردم دربارهی استراتژیهای جدید و روند توسعهی هوش مصنوعی است. این دفتر از افراد و سازمانها درخواست کرده دیدگاه خود را در پورتال قانونگذاری الکترونیکی فدرال ثبت کنند.
با وجود جو منفی علیه هوش مصنوعی در حوزهی آموزش، وزارت آموزش ایالات متحده بهطور کلی نگاهی مثبت دارد و میگوید این فناوری باعث ایجاد تعاملات جدیدی در بین استادان و دانشجویان میشود.